Sikker opdatering af hjemmesiden - Drop den usikre editor med Drupal

Er du træt af at slås med din hjemmeside. Pludselig står det hele med fed skrift og billedet er umuligt at placere rigtigt.

Er I mange og med forskellige edb-kundskaber der skal kunne opdatere hjemmesiden, gælder det om at minimere fejlmuligheder for indtastning/vedligeholdelse af hjemmesiden.
Du har måske vænnet dig til at trykke på enter to gange, når du skifter linie i tekst-editoren, kontordamen ændrer altid skriftfarven til rød, og lager-manden får altid uploadet alt for store billeder, så hjemmesidens design pludselig ser meget underligt ud og det "kølige forretningsdesign", som i betalte i dyre domme for, er nu knapt så tjekket - faktisk en rodebutik! .

CMS-systemet Drupal har en løsning på dette problem. I Drupal har man nemlig mulighed for at skræddersy indholdstyper efter præcis egne ønsker og behov. Det er slut med at arbejde med den besværlige tekst-editor, og designet fastholdes nu på alle sider ligegyldigt, hvem der opdaterer hjemmesiden.

Der kan oprettes lige så mange forskellige indholdstyper, som man ønsker. Når man vil skrive en nyhed på hjemmesiden, vælger man bare indholdstypen nyhed. Bagefter skal man måske ligge det sidste referat fra bestyrelsesmødet op på siden, og igen vælges bare den indholdstype, der nu passer.

Udover at sikre at man holder designet og ensartetheden ved hjemmesiden, kan man medtænke, hvordan koden skal være mest optimal i forhold til søgemaskinerne.


Her er givet tre eksempler på hvordan, man kan skræddersy indholdstypen efter behov.

Webshop eksempel

En webshop skal have lavet nogle søgemakineoptimerede sider, der beskriver de enkelte varer.
Der oprettes en indholdstype (content-type), som vi for nemheds skyld kalder VARE.
Vore content-type VARE kan se ud som følger:

Nyhedsfunktion for den lokale fodboldklub

Nyhedsfunktion skal kunne betjenes af alle trænere og øvrige tilknyttede person i klubben. Derfor gælder det om at eliminere alle fejlmuligheder ved indtastning af data.
Der oprettes en indholdstype (content-type), som vi for nemheds skyld kalder NYHED.
Vores content-type NYHED kan se ud som følger:

Event-kalender for beboerforeningen

En overskuelig liste med arrangementer der automatisk listes efter arrangementets dato.
Der oprettes en indholdstype (content-type), som vi igen for nemheds skyld kalder EVENT.
Vores content-type EVENT kan se ud som følger: