Flyt WordPress fra en server til en anden - en simpel vejledning.

Har du udviklet din WordPress hjemmeside lokalt på din computer, eller på en testserver og skal til at flytte til den rigtige server og domæne, er her en simpel vejledning.

Den hurtige forklaring er, at alle unikke filer, som dit tema (theme), plugins, billeder etc. skal flyttes via FTP til en helt frisk installation af WordPress, på den server du ønsker at flytte til. Alt sammen meget simpelt hvis du er fortrolig med brug af FTP programmer.

Den besværlige eller tricky del er databasen. Databasen indeholder informationer fra serveren, du udviklede din WordPress hjemmeside på. De informationer skal nu overskrives, så de passer til den nye server og domæne.
En mulighed er at rette direkte i database, hvilket dog kan være meget risikabelt, hvis man ikke er 100% sikker på hvad og hvordan man gør.
Til alle os der ikke ønsker at “fjumre rundt” i en mysql database, findes der heldigvis flere plugin som kan hjælpe os.

I denne vejleding gør jeg brug af det anerkendte plugin WP Migrate DB https://wordpress.org/plugins/wp-migrate-db/

4 TRIN og du er færdig

1) - Installere WORDPRESS på server

Installere en helt frisk WordPress på den nye server.
Du skal ikke installere plugin eller andet, kun en ren WordPress.
Egentlig er det bare for at tjekke, at WordPress virker på den nye server.

2 - FTP unikke FILER & MAPPER til server

Via dit FTP program flytter du unikke filer fra udvikler miljøet til den nye server.
Typisk betyder det, at du skal flytte indhold fra mapperne plugin, themes og uploads som du alle finder i mappen wp-content.
De tre mapper indeholder dit tema, de plugins du har installeret og billeder/filer som du benytter i selve indholdet på sider og blogindlæg.

Nå alle filer er uploadet, kan du i Wordpress administrationen se dit overflyttede tema og plugins. De er ikke aktiveret, og du skal heller ikke gøre det nu. De aktiveres når databasen overskrives.
Du vil måske opdage, at du ikke kan se dine billeder (medier) under fanebladet medier, og dine post er heller ikke synlige.
Alt det ændre vi på når databasen migreres!

3 - DATABASEN klargøres med WP Migrate DB

Som det første skal du installere WP Migrate DB plugin på begge dine WordPress installationer.
Grunden til at vi også installere WP Migrate DB på den nye server er, at vi via plugin'et nemt kan aflæse serverens sti system (file path). Den information skal vi nemlig bruge om lidt!
Hvis du kender file path i forvejen, måske fra den mail du har modtaget fra dit webhotel med koder etc. kan du selvfølgelig undlade dette.

I WordPress administration finder du under fanebladet Værktøjer - Migrate DB

Flyt - Migrate WordPress

Her finder 4 inputfelter:

URL + file path & new URL + New file path

På den installation som du vil kopier fra, kan du se, at URL og file path er udfyldt, men de to felter under Replace er tomme.
På den nye server kan du finde den information, som du nemt kopier ind her.

Under Advanced options er der formodentlig nogle valgmuligheder, du gerne vil gøre brug af. Du vil helt sikkert ikke kopiere spam kommentarer med!

Når du har udfyldt de 2 tomme felter, på den Wordpress du vil flytte og sat hak i de ønskede felter under Advanced options, er der kun tilbage at klikke på knappen Migrate.

Nu møder du et vindue med teksten Exporting please wait og derefter Exporting complete og en zip fil med databasen downloades til din computer.

4 - Overskriv DATABASEN i MySql

Login på din MySQL

Klik på databasen i venstre side, så der i højre side vises ca. som nedentsående billede:

MySql databasen

Her er alle tabeller valgt (se flueben) og med valgmuligheden "Med det markerede:" vælger du Slet og acceptere sletningen i næste vindue.

Nu skal du Importér den fil du lavede med WP Migrate DB

importer databasen

Hvis du får en fejlmeddelse her, er det højst sandsynligt fordi, formatet på den fil WP Migrate DB generede ikke kan læses. Du skal dog ikke fortvivle men, blot finde filen på din computer og pakke den ud. Den udpakkede fil kan du helt sikkert bruge!

Når du har importeret filen er du færdig.

På den nye hjemmeside vil du automatisk blive logget ud af WordPress, og du kan nu logge ind igen, med det password og bruger id som du brugte på på den gamle hjemmeside.
Nu skulle alt gerne se ud som udgangspunktet!

NB!
Hvis ikke dit database prefix er identisk, fordi du har valgt en mere sikker variant end wp_, skal du i filen wp-config.php ændre $table_prefix til det rigtige.
Hvis du har benytte samme prefix i begge WordPress opsætninger, vil du ikke opleve nogen problemer!