Joomla et moderne CMS!

Har du brug for et unikt template til Joomla - et professionelt design - så kan jeg hjælpe! Template-design laves i valid XHTML og CSS. Jeg kan ligeledes hjælpe med at redesigne eksisterende template.

Joomla er er et open source CMS udgivet med GNU licens. Et opslag i Wikipedia på ordet Joomla giver følgende beskrivelse af navnet: "Joomla er et Swahili ord som betyder All together" Altså et CMS hvor alle arbejder mod samme mål: Et godt og frit CMS.

Moduler og Komponenter.

En af CMS-systemets stærke sider er mængden af udvidelser. Listen er næsten uendelig lang. Udvidelser som:

De fleste CMS-udvidelser til Joomla er ligeledes udgivet med GNU licens. På extensions.joomla.org kan man læse om og downloade langt de fleste CMS-udvidelser. Hovedsiden finder du her

Joomla-template.

Udseende eller webdesignet til en Joomla-hjemmeside styres af et template. Template filerne kan uafhængig af CMS-systemets indhold ændres. Det betyder, at man altid kan re-designe hjemmesidens udseende uden at skulle ændre på selve indholdet.

Vi går op i brugervenlighed og internet-synlighed.

Derfor installeres der kvit og frit SEO-moduler og backup-funktion i de Joomla-hjemmesider vi leverer.
Webdesignet tjekkes i browserne: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Opera og Chrome.

Nye versioner af Joomla.

Joomla udvikles løbende af en lange række udviklere kloden rundt. Dette er med til at gøre systemet til et moderne og driftsikkert CMS-system. Core Team står for den overordnet styring af Joomla-udviklingen. Hent seneste stabile version af Joomla her

Hvornår Joomla

Nu skal det ikke være nogen hemmelighed, at jeg er meget begejstret for CMS systemerne Drupal og MODx. Derfor vil jeg aldrig selv vælge Joomla til en hjemmeside. Dermed ikke sagt at Joomla er et dårligt system - men bare ikke det rigtige CMS for mig!

Hvorfor nu det?

Måske først og fremmest fordi jeg elsker at "nørde" lidt. Drupal er bestemt mere indviklet og kræver, at man arbejder længere med systemet, før det er sat op til at løse den givne opgave. Når man så er færdig med opsætnings-arbejdet, har man til gengæld et skræddersyet system, der er tilpasset hundrede procent den specifikke opgave. MODx kan sammenlignes lidt med Drupal dog bare i mindre målestok. Det er dog ikke derfor, at jeg glad for dette CMS, men fordi det er så enkelt et lille system, som formodentlig vil kunne være motoren bag 90% af alle små til mellemstore hjemmesider. Det er nemt, det er lige til - og det virker!

Hvad så med Joomla?

Joomla vil jeg varmt anbefale til folk og firmaer, der godt selv vil arbejde med systemet. Joomlas store force er, at man nemt kan finde en udvidelse til lige det, man står og mangler. Det er typisk nemt at installere og administrere. Hele systemet er så simpelt, at man med forholdsvis lille hjemmeside-viden selv kan lave og vedligeholde en hjemmeside med mange forskellige funktioner. (se liste højere oppe!)Så har man lidt mod på det, kan man selv komme rigtig langt med dette system.
God arbejdslyst!