HTML5 & CSS3 - ny muligheder ... med måde!

Drupal theme, Joomla & MODx template i HTML5 stylet med mulighederne fra CSS3.

HTML5 er formodentlig fremtiden /... nutiden ved programmering af hjemmesider! Om siden leveres af Drupal, WordPress eller et helt tredje CMS er her ikke afgørende. Her er det kode-sproget og strukturen, som designet / themet er kodet i. Ens for alle hjemmesider uanset hvilket CMS der benyttes, er at de i sidste end skal præsentere noget HTML for webbrowseren. Og nu har vi muligheden for at benytte HTML5!
Desværre er alle webbrowser ikke med på vognen. Ret beset er det kun Mozilla Firefox, Safari, Chrome, Opera og Internet Explorer 9, der har implementeret HTML5. Skal vi have ældre versioner af Internet Explorer til at genkende HTML5 og dens CSS, skal der desværre gøres brug af JavaScript - se her: html5shiv.

CSS3 er som HTLM5 ikke fuldt integreret i alle browsere. Mange af de nye muligheder som CSS2 og CSS3 giver må vi desværre vente lidt med, men eksempelvis kan jeg i dag ikke drømme om at "lave runde hjørner" i et design ved hjælp af grafik, hvilket var metoden for bare kort tid siden. Det samme gør sig gældende når webdesignet kræver skygger.

-webkit-box-shadow: 0 0 6px #666; -moz-box-shadow: 0 0 6px #666; box-shadow: 0 0 6px #666;
-webkit-border-radius: 10px; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px;

Tjeck din browser

http://caniuse.com kan man nemt se hvilke HTML5 og CSS funktionaliteter de forskellige webbrowser understøtter

Her gælder det for mig om at vælge hvilke design-elementer, der er af vital betydning, og hvilke der ikke er. Har den besøgende fra en gammel browser virkelig brug for de runde hjørner og skygge-effekt for at benytte hjemmesiden. Hvis ikke - ja så er der bestemt ingen grund til at gøre hjemmesiden tungere ved brug af grafik. Kodning skal helst pege fremad i tid og mod søgemaskine-venlige løsninger - og her er load-hastighed bestemt et vigtig parameter.

Ny hjemmeside i HTML5 og CCS3

Skal jeres nye hjemmeside følge de ny standarder og benytte de nye muligheder ... og besværligheder ... som det giver?
Giv mig besked - jeg vil elske det :-)