CMS - hvad er det?

CMS en forkortelse af "Content Management System". En system hvor med man nemt organiserer indhold på hjemmesiden.

Det der gør et CMS til en populær hjemmesideløsning, er mulighederne for selv at kunne organisere og opdatere hjemmesiden på en nem og overskuelig måde.
Læs i Wikipedia.

Hvordan gør man?

I din webbrowser kan du logge dig indtil administrationen. Herfra kan du organiserer og opdaterer din hjemmesiden. Selve administrationen af er typisk delt op i en række muligheder og funktioner:

... og en lang række andre muligheder.

Content Management System - indhold i database

Al indhold (data) på de enkelte sider gemmes i en database.
Forstil dig hjemmesiden som den ser ud uden tekstindhold og billeder. En tom skal!
Foroven er der evt. et banner, billed eller firmalogo. Derefter følger en navigation med link til at klikke på. Resten af siden er tom!
Når den besøgende klikker på et link i navigation, hentes indhold fra databasen som netop passer til dette link. Billeder og tekst vises på siden. Klikkes der på et nyt link vil der hentes ny data fra databasen. Populært sagt kan man sige, at der kun er én internetside, hvor på der kan vises forskelligt indhold.

CMS - webdesign

Designet til hjemmesider styres af et selvstændigt dokument kaldet stylesheet (CSS). CSS-filen beskriver i kode udseende og placering af de enkelte elementer på hjemmesiden. Eksempelvis bestemmes baggrundsfarven og tekstfarven i CSS-filen.
At data og design i et CMS er opdelt i en database og en CSS-fil muliggøre at man altid kan ændre designet. Én ændring i CSS-filen ændrer udseende på et element (link, tekst, billed etc.) på samtlige sider.

Drupal og WordPress

Lille-web Webdesign benytter hovedsageligt to open source systemer: Drupal og WordPress. Begge systemer har mange år på bagen og mange hjemmesider på samvittigheden. Derfor kan vi rolig benytte begge, da de er 100% gennemtestet og har vist deres værd. Her er alle børnesygdomme luget ud, og både Drupal og WordPress er struktureret meget professionelt.
Læs evt mere på Hjemmesider.dk omkring det at benytte Wordpress som et CMS. Hvornår er Wordpress den bedste løsning i forhold til Drupal oa.

Open Source

Et Open source CMS sikre dig, et system som vedligeholdes og forbedres af tusindvis af kloge engagerede programmører. Samtidig er din hjemmeside ikke stavnsbundet til et fast webbureau.
Det er der vist ikke mange, der benytter "closed source" CMS-systemer, der kan blærer sig med!